Διαχείριση χρόνου
Κάθε μέρα όλοι οι άνθρωποι έχουμε το ίδιο κεφάλαιο στην τράπεζα του χρόνου (24 ώρες). Η διαφορά ανάμεσα σ' αυτούς που δεν προλαβαίνουν και σ' αυτούς που όχι μόνο προλαβαίνουν αλλά διασκεδάζουν , ζουν , έχουν ανθρώπους, οικογένεια, φίλους, υποχρεώσεις, φιλανθρωπικο έργο είναι η διαχείριση του χρόνου τους.
Τρόποι καλύτερης διαχείρισης χρόνου.
1) Θέσε προτεραιότητες . Δε μπορεί να κάνεις τα πάντα τη στιγμή που το επιθυμείς. Πήγαινε μέχρι εκεί που βλέπεις πως αντέχεις. Αρχειοθετησε τις ανάγκες σου από τις πιο σημαντικές στις πιο ασήμαντες.
2) Μάθε να λες όχι . Γιατί αν δεν πεις όχι στους άλλους, έμμεσα λες όχι στον εαυτό σου και τα θέλω σου, και στην ποιότητα της ζωής που μπορεί να έχεις.
3) Επαναπροσδιόρισε τους τρόπους και τις τακτικές με τους οποίους έως τώρα δούλευες, αν δεις και δε σου βγαίνουν τα πράγματα όπως θες. Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο κανείς τα πράγματα.
4) Μάθε να ξεχωρίζεις το επείγον και το σημαντικό...Το σημαντικό σε πάει μπροστά, ενώ το επείγον πολλές φορές δεν είναι και τόσο σημαντικό.
5) Να θυμάστε πως στην εργασία επί της ουσίας πληρωνόμαστε για το χρόνο μας που αφιερώνουμε για την ικανοποίηση αναγκών κάποιου άλλου .
6) Γράψε σε μια ατζέντα ή ένα ημερολόγιο τους στόχους σου για τις επόμενες ημέρες και προσπάθησε να μην ξεπερνούν τους 7 ανά ημέρα, όσο μικροί ή μεγάλοι κι αν είναι. Προγραμμάτισε.
7) Ανακάλυψε που χάνεις χρόνο , που χασομερας. Στο ίντερνετ , στο κινητό , σε συζητήσεις και προσπάθησε να περιορίσεις τους περισπασμούς. Αφού πετύχεις το παραπάνω , θέσε χρονικά περιθώρια για την εκτέλεση ενός έργου στον εαυτό σου, και φρόντισε να τα τηρείς όσο πιο πολύ γίνεται.
8) Μοίρασε το παιχνίδι. Θα πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι δραστηριότητες και με τους άλλους αν θες να σου μένει πιο ποιοτικός χρόνος για εσένα.
9) Αφιέρωσε χρόνο σ εσένα. Βγες μια βόλτα , πήγαινε σινεμά, ή θέατρο με φίλους ή το ταίρι σου. Επισκεψου τους γονείς σου και τ αδέρφια σου.
10) Δεσμεύσου σε ότι θεωρείς πως αξίζει για σένα.